2021. július 30., péntek |

Indul a Hajdúkerület és Újvárosi utca belső szakaszának a felújítása

Június 16. 10:35 Közérdekű

A „Zöld Város kialakítása” tárgyú TOP pályázat keretében nyert útfelújításra támogatást Hajdúböszörmény Város Önkormányzata a Hajdúkerület utca teljes szakaszára, beleértve a Hajdú Áruház és Művelődési Ház mögötti parkoló részeket is, valamint az Újvárosi utcának a Főtér és Árpád utca közötti szakaszára, továbbá a Lévay Márton utcának ezen két útszakasz közötti átkötő részére. A komplex fejlesztés keretében az útburkolat megújításán kívül csapadékvíz elvezetés épül, felújításra kerülnek az érintett szakaszok járda burkolatai, parkoló felületei, illetve zöldterület rendezés, fásítás történik.

Az iskolai időszak végeztével 2021. június 15-én megtörtént a munkaterület átadása a felújítást végző kivitelező cég részére, így várhatóan napokon belül elindulhatnak a területen az építési munkálatok. A járdaszakaszok, parkoló részek felújítása kezdődik meg első körben, valamint a TIGÁZ saját beruházásában hálózatfejlesztési munkálatokat  végez. Az útpálya felújítása ezt követően indulhat meg, először az Újvárosi utcai szakasszal, hogy az az iskola kezdésre elkészülhessen olyan szinten, hogy az a forgalmat már csak kevésbé zavarja, majd ezt követően indul a Hajdúkerület utcai szakasz burkolat felújítása. A teljes felújítási munkálatok várhatóan idén november közepére fejeződnek be.

Az útépítési munkák megkezdése miatt az adott szakaszokon útlezárásokra, forgalomterelésekre lehet majd számítani, így kérjük mind a gépjárművel, kerékpárral vagy gyalogosan arra közlekedőket, hogy nagyobb körültekintéssel közlekedjenek.

Az útépítési munkák idejére megértésüket és türelmüket kérjük!

 

Legfrissebb hírek

Árpád utca felújításának további lépései (a József Attila és az Újvárosi utca közötti szakaszon)

Július 28. 16:47

Kampány indul a helyi termékek piacának fellendítésére

Július 27. 15:45

Galériáinkból

Debrecen Helyörségi Zenekar jótékonysági hangversenye

Programajánló

Hajdúvidi falunap

Július 31. 08:00 - Július 31. 21:00

Látnivalók

Római katolikus templom

Hajdúböszörmény

Városháza

Bocskai István tér 1.