2020. szeptember 25., péntek |

Hőségben is figyelemmel magunkra, másokra!

Augusztus 7. 12:25 Közérdekű

A hétvégén igazi nyári idő várható, ezért felfrissülést keresve sok család útnak indul. Elinduláskor mindig készítsenek be elegendő alkoholmentes, hűtött folyadékot (a legjobb a víz) amiből rendszeresen kortyoljanak, még akkor is, ha nem érzik magukat szomjasnak.

Míg a szomjúság a kiszáradás tünete lehet, addig a szem hunyorgása, a sűrű, lapos pislogás a fáradtság velejárója, ezért autóval utazáskor egy-két óra elteltével álljanak meg, a járműben utazók mozgassák át végtagjaikat! Amíg a gépjármű vezetője nincs biztonságos, vezetésre alkalmas állapotban, addig a gépkocsival ne induljon tovább!

Ha biztonságosan megérkeztek a vízpartra kérjük, hogy fürdőzéskor, vízibiciklizéskor, csónakázáskor tartsák be a rendszabályokat. Azok, akik nem tudnak úszni, feltétlenül vegyék fel a mentőmellényt. Kerüljék a bányatavakat, csak a kijelölt helyeket vegyék igénybe fürdőzés céljából. Felhevült testtel soha ne ugorjanak be a vízbe, hiszen a tragédiák jelentős része az ilyenkor fellépő izomgörcs illetve szívelégtelenség miatt következik be.

Bevásárlóközpontok parkolóiban, a járműben még rövid időre se hagyjanak felügyelet nélkül idős személyt, gyermeket vagy állatot!

A reggeli és az esti órákban különösen veszélyes lehet, ha a nap fénye megzavarja a járművezetőt, mert ilyenkor a szemből érkező jármű, gyalogos, kerékpáros nehezebben észlelhető. Ilyen esetekben – főleg útkereszteződésekben – inkább álljanak meg a járművükkel és győződjenek meg a kanyarodás veszélytelenségéről.

 

Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság


 

Legfrissebb hírek

Kosárpalánta toborzó

Szeptember 24. 09:39

MEZŐGAZDASÁGRÓL A MEZŐGAZDASÁGÉRT

Szeptember 24. 09:37

Galériáinkból

Bunda - Bocskai Néptáncegyüttes műsora

Programajánló

Zúzós-Zúza fesztivál

Október 3. 09:00 - Október 3. 17:00

Középkerti nap

Október 3. 08:00 - Október 3. 17:00

Látnivalók

Káplár Miklós Emlékház

Hajdúböszörmény, Hortobágy u. 10.

Magyar szürke bika szobor

Vásár tér