Hajdúböszörményi Fürdőkerti Szabadidőpark közösségi tér infrastrukturális fejlesztése

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00057 azonosítószámú projekt

Hajdúböszörmény Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-7.1.1-16-H-ERFA - TOP CLLD ERFA típusú helyi támogatási kérelmek című felhívása keretében a Hajdúböszörményi Fürdőkerti Szabadidőpark közösségi tér infrastrukturális fejlesztésére. A projekt célkitűzéseinek megvalósítására az önkormányzatot a Támogató – 2019.04.11-én hozott döntésével – támogatásban részesítette.

 

A kedvezményezett neve:                         Hajdúböszörmény Város Önkormányzata

A projekt címe:                                                Hajdúböszörményi Fürdőkerti Szabadidőpark közösségi tér infrastrukturális fejlesztése

A projekt azonosító száma:                        TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00057

A szerződött támogatás összege:            12.000.000,-Ft

A támogatás mértéke (%-ban):                               100%

A projekt tervezett befejezési dátuma:               2021.11.22.

 

A projekt tartalmának bemutatása:      

A projekt célja, hogy Hajdúböszörmény egyik legfontosabb, kulcsszerepet betöltő közösségi és kulturális helyszíne a Fürdőkerti Rendezvény és Turisztikai Szabadidőpark infrastrukturális fejlesztése megvalósulhasson, mellyel növelhető ennek a közösségi térnek a szolgáltatási színvonala. Az infrastrukturális fejlesztés révén javul az itt lebonyolításra kerülő települési, térségi szintű közösségi-kulturális események színvonala, akár a már működő események folytonosságának biztosításával, akár új események megrendezésével. A Fürdőkertet a városban már meglévő kisközösségek, települési szintű kulturális-, hagyományőrző-, szabadidős-, sport- és zenei programok rendszeresen használják, oda eseményeket, programokat szerveznek, így a helyszín infrastrukturális fejlesztés részükre is a programjaik színvonalának növekedését eredményezheti.

Hajdúböszörmény önkormányzata 2013-ban egy központi játszóteret alakított ki a Fürdőkerti Szabadidőpark területén. Az új, korszerű játszóteret sokan látogatják a város különböző távolabbi területeiről is, ahol a Szabadidőpark egyéb szolgáltatásai és városi programjai is szinergikusan hatnak a látogatói létszámra. Ennek okán elmondható, hogy a játszóteret „kinőtték” a látogatók, annak bővítése indokolt a magas látogatói létszám miatt, mely bővítés iránt magas a lakossági igény is. A játszótéri bővítést indokolja, hogy a szabadidőparkban egy ifjúsági szálló is megépült, valamint, hogy az önkormányzat fejleszteni kívánja a Szabadidőpark turisztikai és rendezvény funkcióit.

A fejlesztés eredményeként az 1125 m2-es meglévő játszótér 523 m2 új játszótérrel bővül. A játszótéren olyan új játszóeszközök kerülnek kihelyezésre, melyek a jelenlegiek között nem szerepelnek, illetve a városban sem találhatóak hozzájuk hasonlóak, ütéscsillapító felület (homok és öntött gumi), térkő járda kialakítása történik meg.

A Fürdőkerti Szabadidőpark és az ott található – ingyenes látogatható – játszótér fejlesztése hozzájárul, hogy javuljon a település népesség- és ifjúságmegtartó képessége, a kulturális, közösségi, oktatási, sport és szabadidős igényeket fejlett infrastruktúra szolgálja ki.

Legfrissebb hírek

Böszörmény LEGO-ból

Február 28. 14:12

Közétkezés képekben

Február 28. 14:05

Galériáinkból

Régészet napja 2022

Programajánló

Valahol Európában

Március 4. 19:00

Zene nélkül mit érek én...Cserháti Zsuzsa és Máthé Péter emlékkoncert

Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház

Május 15. 19:00

Látnivalók

Városháza

Bocskai István tér 1.

Millenniumi emlékmű

Bocskai István tér