Gyermekfelügyelet rendkívül indokolt esetben

2020. április 17. 10:47 Koronavírus

Hajdúböszörmény Város Polgármestere 2020. március 16. napjától kezdődően rendkívüli szünetet rendelt el a Városi Bölcsőde és az önkormányzati fenntartású óvodák esetében, melyhez csatlakoztak a nem önkormányzati fenntartású óvodák is.

Gyermekfelügyelet rendkívül indokolt esetben

A rendkívüli szünet ideje alatt a szülő/törvényes képviselő köteles gondoskodni gyermeke felügyeletéről. Abban az esetben, ha a gyermek otthoni felügyelete nem megoldható gyermekfelügyeletet lehet igényelni intézményeinktől. Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy erre csak rendkívül indokolt esetben kerülhet sor. Ilyen eset lehet, ha a szülő egészségi állapota, családi körülményei miatt nem tudja biztosítani gyermeke számára az otthoni felügyeletet. A szülő munkavégzési kötelezettségének teljesítése miatt csak akkor tudjuk fogadni a gyermekeket, ha a szülő járványügyi feladat vagy közfeladat ellátásában vesz rész. (pl. egészségügyi, közbiztonsági feladatellátást végez, vagy közszolgáltatás biztosításában vesz részt). A gyermekfelügyelet iránti igényt az érintett intézményvezetők felé kell jelezni, aki fenti szempontokat mérlegelve dönt az ellátás biztosításáról.

Felhívom szíves figyelmüket, hogy a járvány terjedésének megakadályozása, csökkentése érdekében mindannyiunk közös érdeke, hogy minél többen maradjunk otthon!Megértésüket köszönjük!

                                                                            Hajdúböszörmény Város Önkormányzata

Legfrissebb hírek

Városháza Étterem étlapja 2023.12.04-12.08.

December 1. 12:41

Takarítógép beszerzés a Hajdúböszörményi Torna Egyletnél

December 1. 12:03

Galériáinkból

XVII. Jazz-Blues Jamboree és Nemzetközi sörnapok

Programajánló

Adventi gyertyagyújtás

Bocskai tér

December 3. 16:00 - December 23. 16:00

Serkenj lelkem mély álmodból - A Bocskai Néptáncegyüttes karácsonyi műsora

Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház

December 16. 18:00

Látnivalók

Hajdúböszörményi Tájházak

Hajdúböszörmény

Millecentenáriumi emlékmű - Csodaszarvas

Szent István tér