2020. szeptember 25., péntek |

Felhívás parlagfű mentesítés folyamatos elvégzésére!

Június 30. 09:52 Közérdekű

Valamennyi földhasználó, ingatlan tulajdonos - kül és belterületen – kötelessége az ingatlanon a növényzet gondozását rendszeresen elvégezni, valamint a gyomnövények megtelepedését és terjedését megakadályozni.

Az ingatlan tulajdonosa, kezelője, használója köteles az ingatlanon és az ingatlan körüli területen a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.

A parlagfű elleni védekezés egész évben fennálló kötelezettség. Azokon a területeken, ahol ennek a tulajdonosok, földhasználók nem tesznek eleget, az illetékes hatóság – belterületen a jegyző, külterületen a földhivatal - közérdekű védekezést rendel el, és növényvédelmi bírságot szab ki. A bírság mértéke 15 ezertől 5 millió forintig is terjedhet.

A Közterület-felügyelet a rendszeres kaszálás, gyommentesítés elvégzését folyamatosan ellenőrzi, a jogszabályokban előírtak elmulasztásának esetén, megteszi a szükséges intézkedést.

A fentiekre tekintettel felszólítjuk az ingatlan tulajdonosokat az ingatlanok területén és az ingatlanok előtti területen a szükséges kaszálás, gyommentesítés, parlagfű irtás haladéktalan elvégzésére, a parlagfüves területek visszaszorítása érdekében.

Közterület-felügyelet

Legfrissebb hírek

Kosárpalánta toborzó

Szeptember 24. 09:39

MEZŐGAZDASÁGRÓL A MEZŐGAZDASÁGÉRT

Szeptember 24. 09:37

Galériáinkból

Hangok forradalma

Programajánló

Zúzós-Zúza fesztivál

Október 3. 09:00 - Október 3. 17:00

Középkerti nap

Október 3. 08:00 - Október 3. 17:00

Látnivalók

Táncoló hajdúk szoborcsoport

Hajdúböszörmény - Főtér

I. világháborús emlékmű - Hősök szobra

Kálvin tér