2024. április 21., vasárnap |

Magas kontraszt

Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatorna

2017. augusztus 17. Sport

A hagyományos Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatorna mellett immár negyedszer rendezi meg az Eötvös DSE az Eötvös Kupa nemzetközi strandröplabda-tornát. A strandröplabda szintén olimpiai sportág, az Eötvös Kupán is rohamosan nő a látogatottsága.

Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatorna

Az idei versenyre 14 (!) ország strandröplabdásai neveztek. A hölgyek versenyét Hajdúnánáson, a férfiakét Hajdúböszörményben rendezik augusztus 21-én. A verseny sajtótájékoztatójára a Nagyerdei Víztorony H2O galériájában került sor 2017. augusztus 16-án (szerdán) 11 órakor.

A sajtótájékoztató résztvevői voltak:
-    Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere,
-    Csiszár Imre, Hajdúnánás alpolgármestere,
-    Szombathy András, a Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség elnöke, az Eötvös Kupa főszervezője.
-    
A megjelentek köszöntése után Szombathy András, a torna főszervezője megköszönte a két hajdúváros városvezetőinek a személyes megjelenést és a helyszín biztosítását, majd Kiss Attila polgármester úrnak adta át a szót.

Kiss Attila polgármester örömét fejezte ki, hogy Hajdúböszörmény ismét bekapcsolódik a rendezvénybe. Reméli, hogy idén is jól érzik magukat a versenyzők náluk. Megemlítette, hogy egyre szebb eredményeket érnek el röplabdásaik és személyes kötődését is elárulta, miszerint nagyobbik lánya is röplabdázik.

Csiszár Imre alpolgármester felelevenítette a tavalyi Eötvös Kupát, amikor este 9 órakor még adott át ajándékokat, de a résztvevők – a késői időpont ellenbére – örömmel búcsúztak egymástól annak reményében, hogy idén ismét találkoznak. Elmondta, hogy Hajdúnánás idén is mindent megtesz annak érdekében, hogy most is jól sikerüljön a verseny.

Szombathy András tájékoztatta a megjelenteket, hogy a torna története során – a teremröplabdával együtt - eddig 44 országból vettek részt játékosok. A homokon rendezett versenyen a hölgyek hat kategóriában Hajdúnánáson, az urak három kategóriában, Hajdúböszörményben versenyeznek.
Hajdúnánáson az U12-es korosztályban romániai és szerb párosokon kívül Budapestről az UTE és a Kertvárosi SE, Miskolcról a Miskolci Sportiskola, Gödöllőről a Gödöllői RC indít párosokat a hajdú-bihari kettősökön kívül.
Az U14-eseknél hasonló a helyzet, itt több településről is neveztek romániai párosok.
Az 16-os korosztályban szintén az előbb említett három ország sportolói küzdenek a minél jobb helyezésekért, de itt az előbbi egyesületeken kívül a Bakony-Balaton Röplabda Akadémia is indít csapatot.
Az U18-asoknál még változatosabb a nevezett párosok palettája, itthonról Tatabányáról, Nyíregyházáról, Budapestről, Gödöllőről, Karcagról, Hortobágyról, Miskolcról, Ikrényről érkeznek sportolók, a határon túlról pedig Bukerestből, Borsról és a fehéroroszországi Bresztből.
Az U20-as kategóriában a magyar párosokon kívül román, nigériai fehérorosz és macedón párosok neveztek.
A felnőttek között várhatóak a legizgalmasabb és legszínvonalasabb mérkőzések, hiszen a tavalyi és tavalyelőtti győztes páros egy-egy tagja most együtt próbálják Magyarországon tartani a kupákat. Ellenfeleik között a tavaly már az Eötvös Kupán szerepelt (és bronzérmet szerzett) válogatott kenyai páros mellett egy másik kenyai kettős is lesz, de a Vanuatuból érkező FIVB versenyeken is eredményesen szerepelt egység is az esélyesek között van. Mellettük Algériából, Szlovákiából, Romániából és természetesen Magyarország több településéről érkező játékosok is szeretnének minél eredményesebben szerepelni.
Hajdúböszörményben az U14-es kategóriában egy Bukarestből érkező páros mellett Kunhegyes ESE, a DEAC és a Pénzügyőr SE sportolói lépnek homokra.
Az U17-eseknél fehérorosz és kecskeméti párosok indulnak a debreceniek mellett.
A felnőtteknél egy tanzániai páros számít a legegzotikusabbnak. Vele a Fehéroroszországból érkező kettősök, egy-egy ukrán és szlovák csapat és természetesen a hazai duók próbálnak versenyre kelni.

A sajtótájékoztató után sor került a verseny nyilvános sorsolására is, amelyet a torna honlapján tekinthetnek meg az érdeklődők.

A verseny hivatalos honlapján ( http://eotvoscup.fw.hu ) és facebook-csoportjában (https://www.facebook.com/groups/1481263555472430/ ) sok más információ található.

Legfrissebb hírek

Újabb beruházás indul a városban

Április 19. 13:16

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma

Április 19. 10:00

Galériáinkból

Tóth Dániel Imre dimplomahangversenye

Programajánló

26. „Szeresd a várost” gyermek futóverseny és Mezeifutás Diákolimpia Hajdúböszörmény körzeti döntője

Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont (Hajdúböszörmény, Nagy István utca 38/a)

Szeptember 13. 14:00

Hajdúböszörményi Mentőalapítvány Bálja

Április 27. 19:00

Látnivalók

A 17. Bocskai huszárezred emlékműve

Ady Endre tér

Millenniumi emlékmű

Bocskai István tér