Életem felejthetetlen történései

2018. október 21. 22:15 Kultúra

Október az idősekért – ez volt a címe annak a rendezvénynek, amelynek a művelődési központ színházterme adott otthont október 15-én.
Kárándi Erzsébet, az idősek tanácsa nevében köszöntötte a megjelenteket, majd Fórizs László alpolgármester mondta el ünnepi beszédét.

Életem felejthetetlen történései
„Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.” Sütő András ezen gondolatai jól kifejezi a mai generáció érzelmeit a szépkorúak, illetve az elődeink irányában. Tisztelet illeti ugyanis őket, akiktől olyan tudást, élettapasztalatot és nem utolsósorban szeretetet kapunk, amelyre mindig, a legnehezebb időszakokban is támaszkodhatunk – hangsúlyozta az alpolgármester. 
Kárándi Erzsébet kiemelte, az idősek tanácsa 2018-ban először hirdetett pályázatot Életem felejthetetlen történései címmel, a város idősödő lakosai számára. Hét pályázó összesen 27 történetet küldött be a pályázatra, amelyek mindegyike értékes. Értékes, mert mind pontosan, szabatosan, jól megfogalmazott írás, és mindegyik tükröt tart elénk. Megmutatják, hogy csupán saját erőnkből is képesek vagyunk előre jutni, és az értelmetlen panaszszavak mit sem érnek. 
Ezt követően a díjazott műveket a Bocskai iskola diáksága tolmácsolta a hallgatóság felé, valamint az elismeréseket adták át. Különdíjjal néhai Hadházi Istvánt jutalmazta a zsűri, míg a harmadik helyezést Pécsi Lajosné Erzsike néni kapta, aki a Fazekas Gábor Idősek Otthonának lakója, aki gyermekkori iskolai élményét vetette papírra. 
A második helyezést Szeszák Jenőné munkája érdemelte ki, míg az első díjjal a zsűri Botos Lászlóné alkotását jutalmazta.
A díjátadót követően Bojti Tibor és énekestársai szórakoztatták a megjelenteket. 
H. F. I.
 

Legfrissebb hírek

2023-as évi kéményseprő-ipari társasházi sormunka

Március 28. 11:07

Projektkoordinátori ülés

Március 28. 10:19

Galériáinkból

VIII. Bezermeni vigasságok Gasztronómiai Nap

Programajánló

Mandala Dalszínház: Hyppolit a lakáj

Április 28. 19:00 - Április 28. 21:00

Böszörményi csergetés 2023.

Április 15. 10:00 - Április 15. 14:00

Látnivalók

Káplár Miklós Emlékház

Hajdúböszörmény, Hortobágy u. 10.

Magyar szürke bika szobor

Vásár tér