Életem felejthetetlen történései

2018. október 21. 22:15 Kultúra

Október az idősekért – ez volt a címe annak a rendezvénynek, amelynek a művelődési központ színházterme adott otthont október 15-én.
Kárándi Erzsébet, az idősek tanácsa nevében köszöntötte a megjelenteket, majd Fórizs László alpolgármester mondta el ünnepi beszédét.

Életem felejthetetlen történései
„Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.” Sütő András ezen gondolatai jól kifejezi a mai generáció érzelmeit a szépkorúak, illetve az elődeink irányában. Tisztelet illeti ugyanis őket, akiktől olyan tudást, élettapasztalatot és nem utolsósorban szeretetet kapunk, amelyre mindig, a legnehezebb időszakokban is támaszkodhatunk – hangsúlyozta az alpolgármester. 
Kárándi Erzsébet kiemelte, az idősek tanácsa 2018-ban először hirdetett pályázatot Életem felejthetetlen történései címmel, a város idősödő lakosai számára. Hét pályázó összesen 27 történetet küldött be a pályázatra, amelyek mindegyike értékes. Értékes, mert mind pontosan, szabatosan, jól megfogalmazott írás, és mindegyik tükröt tart elénk. Megmutatják, hogy csupán saját erőnkből is képesek vagyunk előre jutni, és az értelmetlen panaszszavak mit sem érnek. 
Ezt követően a díjazott műveket a Bocskai iskola diáksága tolmácsolta a hallgatóság felé, valamint az elismeréseket adták át. Különdíjjal néhai Hadházi Istvánt jutalmazta a zsűri, míg a harmadik helyezést Pécsi Lajosné Erzsike néni kapta, aki a Fazekas Gábor Idősek Otthonának lakója, aki gyermekkori iskolai élményét vetette papírra. 
A második helyezést Szeszák Jenőné munkája érdemelte ki, míg az első díjjal a zsűri Botos Lászlóné alkotását jutalmazta.
A díjátadót követően Bojti Tibor és énekestársai szórakoztatták a megjelenteket. 
H. F. I.
 

Legfrissebb hírek

Az Idősek hónapja nyitó rendezvénye

Október 3. 18:00

Őszi közlekedés: legyenek körültekintőek!

Október 3. 15:42

Galériáinkból

Hajdúvidi Kukorica Fesztivál

Programajánló

Szociális Szolgáltatási Központ Nappali Ellátásának nyílt napja (Idősek hónapja)

Szociális Szolgáltatási Központ, Hb. Rákóczi utca 42. sz.

Október 18. 10:00

Szellemi frissesség időskorban

Fazekas Gábor Idősek Otthona, Dorogi u. 91. sz.

Október 19. 10:00

Látnivalók

Trianoni emléktábla

Bocskai István tér – Hajdúsági Múzeum Bocskai István térre néző fala

Hajdúböszörményi Tájházak

Hajdúböszörmény