2021. december 8., szerda |

Életem felejthetetlen történései

2018. október 21. 22:15 Kultúra

Október az idősekért – ez volt a címe annak a rendezvénynek, amelynek a művelődési központ színházterme adott otthont október 15-én.
Kárándi Erzsébet, az idősek tanácsa nevében köszöntötte a megjelenteket, majd Fórizs László alpolgármester mondta el ünnepi beszédét.

„Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.” Sütő András ezen gondolatai jól kifejezi a mai generáció érzelmeit a szépkorúak, illetve az elődeink irányában. Tisztelet illeti ugyanis őket, akiktől olyan tudást, élettapasztalatot és nem utolsósorban szeretetet kapunk, amelyre mindig, a legnehezebb időszakokban is támaszkodhatunk – hangsúlyozta az alpolgármester. 
Kárándi Erzsébet kiemelte, az idősek tanácsa 2018-ban először hirdetett pályázatot Életem felejthetetlen történései címmel, a város idősödő lakosai számára. Hét pályázó összesen 27 történetet küldött be a pályázatra, amelyek mindegyike értékes. Értékes, mert mind pontosan, szabatosan, jól megfogalmazott írás, és mindegyik tükröt tart elénk. Megmutatják, hogy csupán saját erőnkből is képesek vagyunk előre jutni, és az értelmetlen panaszszavak mit sem érnek. 
Ezt követően a díjazott műveket a Bocskai iskola diáksága tolmácsolta a hallgatóság felé, valamint az elismeréseket adták át. Különdíjjal néhai Hadházi Istvánt jutalmazta a zsűri, míg a harmadik helyezést Pécsi Lajosné Erzsike néni kapta, aki a Fazekas Gábor Idősek Otthonának lakója, aki gyermekkori iskolai élményét vetette papírra. 
A második helyezést Szeszák Jenőné munkája érdemelte ki, míg az első díjjal a zsűri Botos Lászlóné alkotását jutalmazta.
A díjátadót követően Bojti Tibor és énekestársai szórakoztatták a megjelenteket. 
H. F. I.
 

Legfrissebb hírek

Takács László festőművész alkotásai díszítik a Városháza lépcsőfordulóját

December 7. 09:33

Mécsesekkel az együttérzés napján

December 7. 08:46

Galériáinkból

Túszfoglyok a hajdúságban történelmi konferencia

Programajánló

4. Adventi gyertyagyújtás

Bocskai tér

December 19. 16:00 - December 19. 17:00

BOGGIE adventi élő koncert december 12-én

Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház színházterme

December 12. 17:00 - December 12. 19:00

Látnivalók

Népi Hajdúház

Hunyadi János körút 2/A.

Magyar szürke bika szobor

Vásár tér