2021. július 30., péntek |

Együttműködik az egyetem és a bábszínház

Június 16. 21:18 Közérdekű

Együttműködési megállapodást írtak alá a Vojtina Bábszínháznak és a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karának képviselői. Az aláírásra a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karának Tanácstermében került, sor június 16- án.

 Az ünnepélyes alkalom megnyitójaként dr. Pálfi Sándor szólt a megjelentekhez. Majd, miután aláírták a szerződéseket, dr. Gortka- Rákó Erzsébet dékán tartott beszédet. Kiemelte, hogy sok alapképzésnek része a báb, mint segítő eszköz, amely sokféleképpen alkalmazható a gyermekek nevelésére a pedagógiai gyakorlatban. De az együttműködés révén a hallgatók művészeti érzékenységét is szeretnék fejleszteni. Hozzátette, a képzések során gyakorlati órák is lesznek a Vojtina Bábszínházban.
Asbóth Anikó, a bábszínház igazgatója elmondta, hogy a helyszíni gyakorlaton a kar hallgatói testközelből figyelhetik meg a bábszínház működését. Ráadásul a társulat tagjai szakmai segítséget tudnak nekik nyújtani. Hozzátette, hosszú távon sokoldalú kapcsolat alakulhat ki az együttműködésből.     
 
                                       Czeglédi István
 

Legfrissebb hírek

Árpád utca felújításának további lépései (a József Attila és az Újvárosi utca közötti szakaszon)

Július 28. 16:47

Kampány indul a helyi termékek piacának fellendítésére

Július 27. 15:45

Galériáinkból

Városnapi koszorúzás Bocskai István szobránál

Programajánló

Hajdúvidi falunap

Július 31. 08:00 - Július 31. 21:00

Látnivalók

Hajdúböszörményi Tájházak

Hajdúböszörmény

Bocskai István szobor

Hajdúböszörmény - Főtér