EFOP-1.5.3-16-2017-00014

Alapadatok

 

Pályázó neve: Hajdúböszörmény Város Önkormányzata

 

A projekt megnevezése: Humán szolgáltatások fejlesztése Hajdúböszörmény, Görbeháza, Újszentmargita, Újtikos és Folyás települések esetében

 

OP név: EFOP

 

Pályázati kiírás megnevezése: EFOP-1.5.3-16 – Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek

 

Projekt helyszíne (régió): Észak-Alföld

 

Projekt helyszíne (megye) Hajdú-Bihar

 

Projekt helyszíne (település): Hajdúböszörmény  

 

Megítélt összeg: 500 000 000 Ft

 

A támogatás aránya: 100%

 

Támogatási döntés dátuma: 2019. április 3.

 

Forrás: ESZA

 

Ország: Magyarország

 

Beavatkozási kategória: A foglalkoztatáshoz való hozzáférés megkönnyítése érdekében a társadalmi vállalkozói szellem, a társadalmi vállalkozásokba történő szakmai integráció és a szociális és szolidáris gazdaság előmozdítása, Egyéb, meg nem határozott szolgáltatások, Közigazgatás, Nem alkalmazható, Nem alkalmazható, Vissza nem térítendő támogatás

 

Uniós társfinanszírozási ráta: 84,999999 – ESZA

 

Projekt összköltség: 500 000 000.- Ft.

A projekt összefoglalása

 

A „Humán szolgáltatások fejlesztése Hajdúböszörmény, Görbeháza, Újszentmargita, Újtikos és Folyás települések esetében” című támogatási kérelem az EFOP-1.5.3-16 kódszámú, „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívás keretében került benyújtásra. A megítélt 500 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével megkezdődött a humán szolgáltatások fejlesztését célzó projekt megvalósítása Hajdúböszörményben és térségében.

 

A projektet az EFOP-1.5.3-16-2017-00014 kódszámú pályázat keretében konzorciumban valósítja meg Hajdúböszörmény Város Önkormányzata. A konzorciumi partnerek: Görbeháza Község Önkormányzat, Újszentmargita Község Önkormányzata, Újtikos Község Önkormányzata, Folyás Község Önkormányzata, Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat és 1 civil szervezet, a Keleti Főcsatorna Egyesület. A konzorcium vezetője Hajdúböszörmény Város Önkormányzata. A konzorciumi önkormányzatok összes lakónépessége: 35.921 fő.

 

A projekt keretében Hajdúböszörmény, Görbeháza, Újszentmargita, Újtikos és Folyás településeken az alábbi tevékenységek fognak megvalósulni: humán közszolgáltatásokat ellátó szakemberek kerülnek alkalmazásra, a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztathatóságra való felkészítésének, munkaerő-piaci eszközökben való részesedésének és munkaerő-piacon való megjelenésének elősegítése. A helyi kisközösségek társadalom-szervező szerepének megerősítése és a vidék megtartó képességének erősítése.

 

A helyi kisközösségek társadalomszervező szerepének megerősítését szolgáló programok, közösségi és egészségügyi prevenciós programok, az egészségtudatosság fejlesztését segítő előadások, szünidei gyermekétkeztetéshez kapcsolódó programok, eltérő kultúrák megismerését elősegítő programok, további közösségfejlesztést célszó tevékenységek, programok, valamint a rendezvények megvalósításához szükséges beruházások, eszközbeszerzések.

 

A projekt komplex tevékenységeinek eredményeként megvalósul a társadalmi felzárkózás, a területi különbségek csökkennek, javul a minőségi humán közszolgáltatásokhoz való hozzáférés.

 

A támogatási szerződés aláírására a nyertes Konzorciumi tagok és a Közreműködő szervezet között 2019.11.28. napján került sor.

 

A megvalósítás kezdete: 2019.06.01.

 

A megvalósítás vége: 2021.05.31.

 

További linkek:

https://www.palyazat.gov.hu/

https://www.palyazat.gov.hu/tamogatott_projektkereso

https://www.palyazat.gov.hu/efop-153-16-humn-szolgltatsok-fejlesztse-trsgi-szemlletben-kedvezmnyezett-trsgek

 

Miniszterelnökség Ügyfélszolgálat:

Telefon: +36 1 896-0000

E-mail: http://palyazat.gov.hu/eugyfelszolgalat

Honlap: http://palyazat.szechenyi2020.hu/

 

Konzorciumvezető:

Hajdúböszörmény Város Önkormányzata
Cím: 4220 Hajdúböszörmény, Bocskai tér 1.
E-mail: info@hajduboszormeny.hu
Honlap: http://www.hajduboszormeny.hu

 

 

 

. .

Legfrissebb hírek

Képviselő-testületi ülést tartottak

Július 12. 10:51

Látványos Falfestés a 61. Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep nyári kurzusán

Július 12. 10:08

Galériáinkból

BKN - Rácz Gábor Az Isten ajándéka könyvbemutató

Programajánló

Újra Hőlégballon Fieszta Hajdúböszörményben

Augusztus 15. 06:00 - Augusztus 18. 23:00

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! AVAGY HATAN PIZSAMÁBAN

Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház

Október 28. 19:00

Látnivalók

Millecentenáriumi emlékmű - Csodaszarvas

Szent István tér

Bocskai István Gimnázium

Hajdúböszörmény - Főtér