Dobogós helyezés az országos leány röplabda bajnokságban

2021. május 25. 09:08 Sport

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a 2020/2021-es bajnoki évad zárásaként 2021. május 22. napján szombaton került megrendezésre a dr. Kotsis Attiláné U15-ös országos leány röplabda bajnokság keleti csoportjának döntő fordulója a hajdúböszörményi Városi Sport- és Rendezvényközpontban. A hazai rendezésű döntőn a HTE az Egri Városi Sportiskola és a Miskolci Sportiskola csapatait fogadta.

Dobogós helyezés az országos leány röplabda bajnokságban

A korábbi mérkőzések során szerzett tapasztalataink alapján az EVSI gárdája elleni mérkőzés ígérkezett nehezebbnek. A HTE röpis lányai a mérkőzés nyitányaként rendkívül fókuszáltan kezdték meg az első szettet. A szorgalmas felkészülésnek és Kiss Imréné edző instrukcióinak köszönhetően gyorsan 5-6 pontos előnyre tettünk szert. Ezt az előnyt az első két szett során szinte mindvégig tartottuk és meg is nyertük azokat. A harmadik szett Egernek kedvezett, azonban éreztük, hogy ez a meccs a miénk kell, hogy legyen!

A magabiztos nyitások, a bátor és pontos feladások, valamint játékosaink koncentrációja meg is hozta eredményét, 3:1-es szettaránnyal győzedelmeskedtünk az EVSI csapata ellen!

A több, mint 70 perc hosszúságú, fárasztó küzdelmet az Egri Városi Sportiskola és a Miskolci Sportiskola összecsapása követte. A mérkőzés során láttuk, ez a miskolci csapat már nem az a miskolci csapat, akiket az előző fordulóban könnyedén legyőztünk. Az MVSI az esélyesebbnek gondolt EVSI csapatát igen szoros és kiélezett küzdelemben ugyan, de legyőzte.

A rövid szünetet követően került sor a nap, és egyben a 2020/2021-es bajnoki évad számunkra legfontosabb mérkőzésére, a HTE – MVSI meccsére. Miskolc csapata kihasználva az előző nyertes játszmájukból eredő lendületet igen dinamikusan kezdett. Az első szett kemény, fárasztó és kiegyenlített küzdelméből végül a miskolci csapat került ki győztesen. A második szettben pontról pontra küzdöttek a HTE röpis lányai, melyet meg is nyertek! A következő két szettben azonban Miskolc minden erejét bevetve sikeresen használta ki a fáradtságból eredő hibáinkat és keményen pontokra is váltotta azt, megnyerve a mérkőzést.

A bajnokság döntő fordulói során tehát körbeverés alakult ki. A mérkőzést követően Suba István és Radasovszki Gábor játékvezetők megállapították, hogy a nyertes szettek arányát figyelembe véve a HTE U15 leány röplabda csapata a bronzérmet szerezte meg az MRSZ országos röplabda bajnokság keleti csoportjában!

Szomorkodásra igazán nincs okunk, hiszen a rendkívüli, számos kihívást magába rejtő és igen nehéz 2020/2021-es bajnoki évadban a HTE röplabdás lányai 23 csapatból a 3. helyen zárták a bajnokságot, elegánsan maguk mögé utasítva többek között - a teljesség igénye nélkül - a Kispest SE, a Viadukt SE, az UTE, a Gyöngyösi Röplabda SE, a Pénzügyőr SE továbbá Gödöllő, Szeged és Nyíradony csapatait, igen előkelő helyet szerezve ezáltal a tabellán!

A HTE U15-ös leány röplabda csapatának és Kiss Imréné edző asszonynak ez úton is sok szeretettel gratulálunk a nagyszerű helyezéshez!

Szép volt lányok, szép volt!

A meccseket követően - a nap küzdelmeitől fáradtan ugyan - a lányok már az öltözőben megünnepelték a csodálatos eredményt egy hatalmas fagyitortával! Természetesen a hivatalos éremátadóról is beszámolunk a közeljövőben! A kiváló eredményhez még egyszer szívből gratulálunk!

Hajrá lányok, hajrá HTE!             

Legfrissebb hírek

Megkezdődött a nyári diákmunka program

Július 15. 11:57

Képviselő-testületi ülést tartottak

Július 12. 10:51

Galériáinkból

Rendőrség Napja alkalmából önkormányzati elismerés

Programajánló

Perseida észlelőtábort és amatőrcsillagász találkozó

Fürdőkerti Rendezvény és Turisztkai Szabadidőpark

Augusztus 9. 07:00 - Augusztus 11. 23:00

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! AVAGY HATAN PIZSAMÁBAN

Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház

Október 28. 19:00

Látnivalók

Trianoni emléktábla

Bocskai István tér – Hajdúsági Múzeum Bocskai István térre néző fala

Kálvin téri református templom

Hajdúböszörmény - Kálvin tér