2024. március 29., péntek |
Ferdinánd tekercs
A Ferdinánd tekercs pirosra sütött, könnyű sütemény. Sima, rugalmas dagasztott tészta, mely sülve foszlós, gyönyörű fényes, 8-9 cm-es átmérőjű, 3-4 cm...
Káposztás pogácsa
Káposztás pogácsa kerek, henger alakú, átmérője 3-5 cm, magassága 2-4 cm, tömege 25-50 g. Felülete vörösesbarna, négyzethálósan rovátkolt, káposztától...
Kapros kalács
A kapros kalács apróra vágott zöldkaporral töltött, rúd alakra feltekert kalács. A Hajdúböszörmény és környékén élő háziasszonyok gasztronómiai...
Kenyérlángos
Kenyérsütéskor, kenyértésztából készített, kemence kövén sütött, esetenként különböző módon ízesített, frissen fogyasztott termék.
Kossuth-kifli hajdúsági hagyomány szerint
A „Kossuth-kifli – hajdúsági hagyomány szerint” olyan hagyományos, könnyen, olcsón elkészíthető tésztaféle, melyet az egykori paraszti családokban...
Köles béles
A Köles béles Hajdúböszörményben az egykori paraszti családokban kedvelt sütemény volt. Szívesen sütötték, mivel egy olcsó süteménynek számított. A...
Kőtt túrós béles
A kőtt túrós béles kemencében és tűzhelyben sütött házi-sütemény. A hajdúságban cukrozott, mazsolával és nyári időszakban zöld kaporral töltött...
Lekváros köles málé
A Lekváros köles málé tésztája: a köles, tej, só, vaj, tehéntúró, tojás, tejföl, kristálycukor, citromhéj felhasználásával készül. A magas falú...
Mákos kukoricamálé
A mákos kukoricamálé szép aranysárga színű, a hozzáadott máktól szürkéskék állományú, kevert sütemény. Szeletelve a két szín jellegzetesen elválik...
Szilváslepény
Kemencében sütött tészta, de tűzhelysütőjében is elkészíthető. A szilváslepény kelt, édes tészta, tetején félbevágott friss szilvával megsütve.