Csillagvár Óvoda és Bölcsőde

Hajdúböszörmény, Kölcsey Ferenc u. 1.

Elérhetőségek

52/227-781
kolcsey@csillagvarovada.hu
Vezető: Leleszné Sveda Klára

Kölcsey Ferenc utcai székhely

Főigazgató: Leleszné Sveda Klára

Elérhetőségek:

Cím: 4220 Hajdúböszörmény, Kölcsey Ferenc utca 1.

E-mail: kolcsey@csillagvarovoda.hu

Telefon: 0652/227-781

 

A Kölcsey Ferenc székhelyen 3 csoport fogadja a gyermekeket, vegyes összetételű csoportokban. A csoportok jól felszereltek, nagy játékudvarral, gazdag játszóeszközökkel rendelkeznek, ahol önfeledt játékra, mozgásra ösztönző tevékenységekre nyílik lehetőség. Kiemelt szerepet tulajdonítunk az anyanyelvi nevelésnek, a mozgásfejlesztésnek, a néphagyományápolásnak. 

Feladatunknak érezzük a kulturális értékek átadását, a környezettudatos magatartás megalapozását. 

Fontos számunkra a családias légkör megteremtése, a szülőkkel való együttgondolkodás, együttnevelés. Ennek érdekében minden lehetőséget megteremtünk, hogy olyan programokat szervezzünk a családok számára, ahol közösen tevékenykedhetnek. Nyitott óvoda vagyunk, bármikor betekinthetnek, sőt részesei lehetnek mindennapjainknak a családok gyűjtőmunkával, az élmények támogatásával, csoportban való jelenlétükkel. 

Minden információcsatornát megragadunk annak érdekében, hogy a szülők nyomon követhessék gyermekük óvodai életét. 

Tornaszobával sajnos nem rendelkezik óvodánk, így itt a műfüves pálya nyújt segítséget a gyermekek szervezett mozgásfejlesztéséhez, amint az idő engedi.

Szervezett foglalkozások:

  • Ovi-foci-Bozsik
  • Német nyelv játékosan
  • Zeneovi
  • Művészeti nevelés
  • Hittan

Hajdúvidi tagóvoda

Tagóvoda vezető: Fodor Istvánné

Elérhetőségek:

Cím: 4086 Hajdúvid, Óvoda u. 15.

E-mail: hajduvid@csillagvarovoda.hu

Telefon: 0652/217-142

 

 

Óvodánk szép, esztétikus, tiszta, családias, nyugodt, csendes környezetbe várja a gyerekeket, a település központjában. Két vegyes korosztályú csoporttal működünk (2,5 évestől 7 éves korig).

Az óvoda épülete szépen karbantartott, felújítása folyamatos, helyiségei tágasak, naposak, jól felszereltek. A nagy udvar, fedett terasz, az udvari játékok lehetővé teszik a gyerekek mozgásigényének kielégítését, egészséges testi fejlődésüket.

Legfontosabb számunkra a gyerekek szeretetteljes gondozása, az egészséges életmód szokásainak alakítása, az anyanyelvi műveltség alapjainak lerakása, a képességek és részképességek fejlesztése.

Dobó István utcai telephely

Óvodánk 1956-tól működik a város keleti részén található Vénkertben. Intézményünk nevelőtestülete a Lépésről-Lépésre óvodai fejlesztő programot adaptálta, ez határozza meg helyi Pedagógiai Programunkat. Sajátosságunk a környezet szeretetére, ismeretére, védelmére nevelést szem előtt tartó szakmai munkaközösségünk, melyet kiegészítettünk egészség védelemmel is. 2011 óta birtokosai vagyunk a „Zöld Óvoda” címnek.

Óvodánk nyitott, a szülők betekintést nyerhetnek az óvoda életébe, családias, meleg, érzelmi biztonságot nyújtó légkörben nevelkednek a gyerekek. Jól felszerelt intézményünkben tágas, szépen parkosított játszóudvar várja a gyerekeket, mely a gyermekek minden irányú mozgásigényét kielégíti.

Elérhetőség:  

Cím: 4220 Hajdúböszörmény Dobó I. u. 68-72. sz.

A telephely intézményvezető helyettese: Szabóné Sánta Katalin

Telefon: 06-52-371-424

Email: dobo@csillagvarovoda.hu

 

Hét vezér utcai telephely

Főigazgató-helyettes: Félegyháziné Kathi Ildikó

Elérhetőségek

Cím: 4220 Hajdúböszörmény Hét vezér utca 58 sz.

E-mailhetvezer@csillagvarovoda.hu

Telefon/fax: 52/371-207

Óvodánk 6 csoportos, Hajdúböszörmény külső területén a középkertben működik már 1938 óta. Egy kertvárosi lakónegyed közelében helyezkedik el, ahol sok fiatal család él. A gyerekek kertes családi házban laknak. Épületünk zöldövezeti elhelyezkedése biztosítja, hogy a gyerekek nyugodt, csendes környezetben jól érezhessék magukat. Óvodánk szűkebb és tágabb környéke tág lehetőséget kínál a természeti környezet megismerésére és megszerettetésére, mivel a gyermekek fejlesztéséhez gazdag tevékenységformákat biztosít. Programunk specifikuma a gyerekek kommunikációs képességeinek fejlesztése. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek választékos, jó beszédpéldát adó környezetben nevelkedjenek. A „Mini színjátszó kör” megszervezésével és a felnőttek mesedramatizálásával pozitív példát közvetítünk a gyermekek felé. A telephelyünkön működő néptánc foglalkozás elsődleges célja, hogy a gyerekek találkozzanak a népzenével, népi játékokkal, mondókákkal, körjátékokkal. Játékosan ismerkednek a gyerekek az angol nyelvvel. A Polgári Judit által kifejlesztett „Sakkjátszótér” személyiség és képességfejlesztő programmal a gyermekek logikus, kreatív gondolkodását és problémamegoldó képességét fejlesztjük.

Hiszünk abban, hogy a gyerekek átérzik, hogy itt biztonságban vannak, sok-sok érdekes tevékenységet végezhetnek és itt ők a legfontosabbak. Célunk egyértelműen kifejezi, hogy – a szülőkkel együtt nevelve – olyan gyermekek harmonikus személyiségfejlesztésére adunk lehetőséget, akik örömmel élik óvodás éveiket.

 

Dobó István utcai bölcsőde

bölcsőde

Elérhetőség:

Cím: 4220 Hajdúböszörmény Dobó I. u. 68-72. sz.
A telephely szakmai vezetője: Szabadiné Kardos Rita kisgyermek nevelő
Telefon: 06205211417
Email: bolcsode@csillagvarovoda.hu

 

Bölcsődénk, Hajdúböszörmény város keleti részén, a Vénkertben, csendes, nyugodt, zöld övezeti környezetben található, egy teljesen új, jól felszerelt, akadálymentesített épületben. A csoportszoba tágas, közvetlenül kapcsolódik a kiszolgáló helyiségekhez. Nagyméretű udvar és fedett terasz tartozik az épülethez. A környezeti adottság és a tárgyi feltétel minden igényt kielégítő működésre, nevelésre ad lehetőséget.

Férőhelyszámunk 14 fő.

Intézményünk, a településünk egyik kisgyermekeket ellátó intézménye, mely 2023. szeptember 01-én kezdte meg a színvonalas gondozó-nevelő munkát. A bölcsőde az óvoda szomszédságában, de külön épületben, elkerített udvarrésszel működik egyesített intézményként, mely kiváló lehetőséget biztosít a gyermekek és a szülők számára a bölcsőde és az óvoda közötti zökkenőmentes átmenetre. Szoros kapcsolatot ápolunk a szomszédban lévő óvodával, közös rendezvényeket, programokat szervezünk a gyermekek és a családok számára.

Munkánkkal elősegítjük az édesanyák munkába állását, a család és a munka összehangolását. Bölcsődénk pótolhatatlan szerepet tölt be a kicsik szocializációjában, a kisgyermekek testi, értelmi, érzelmi fejlődésének elősegítésében.

Kapcsolódó dokumentumok

Legfrissebb hírek

„Régi új magyar építőművészet” folyóiratban Hajdúböszörmény

Április 17. 16:18

Betegelégedettségi vizsgálat: A Hajdúböszörmény ESZ-V Nonprofit Kft. betegei elégedettek az ellátással

Április 17. 08:23

Galériáinkból

Hajdúböszörmény Polgárőrség Egyesület 5 éves jubileumi ünnepi közgyűlés és épület átadás

Programajánló

Rendezvénynaptár tervezet 2024.

December 31. 09:01 - December 31. 23:00

Táncoló Hajdúk Néptáncfesztivál

Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház

Április 20. 08:00

Látnivalók

Trianoni emléktábla

Bocskai István tér – Hajdúsági Múzeum Bocskai István térre néző fala

II. világháborús emlékmű

Újvárosi utca