2021. július 30., péntek |

Biztonságos kerékpározás téli időszakban is!

2017. december 7. Rendőrségi

Az elmúlt napok bebizonyították, hogy a téllel együtt megérkezett a hó is. A kerékpárosok a megváltozott útviszonyok miatt még inkább fokozottabb veszélynek vannak kitéve, sokan továbbra is úgy gondolják, hogy kerékpárral mégiscsak gyorsabb lesz.

Az elmúlt hétvégi tapasztalatok azt mutatták, hogy a havazás nem riasztotta el a kerékpárosokat attól, hogy a kerékpárjaikat továbbra is használják.
Sok kerékpáros nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedik, ezért szeretnénk felhívni a kerékpárosok figyelmét is arra, hogy az utak csúszósak lehetnek, kerékpárral hamarabb eleshetünk, és a sérülés kimenetele súlyosabb is lehet, mintha gyalogosan történik velünk baleset. Be kell látnunk, hogy a kerékpárral való közlekedés a téli időszakban a csúszós utak, a megváltozott útviszonyok között kihívást jelent fiatalnak, és idősnek egyaránt.
Arra kérjük a kerékpárosokat, hogy elindulás előtt mérjék fel az utak állapotát, valamint képességüket, hogy az útviszonyok és adottságaik megfelelő-e a biztonságos közlekedéshez.
A csúszós úton, az esetleges jégbordákon nehezebb az egyensúlyt megtartani, a kerékpár kileng, és sokkal nagyobb útszélességben tudunk közlekedni.
Itt szeretnénk felhívni a figyelmét a gépjárművezetőknek a megfelelő, a megszokottól nagyobb oldaltávolság tartására.
A napokban a korai korlátozott látási viszonyok során ellenőriztük a kerékpárral munkába igyekvőket, mely során a láthatóságot javító eszközök, kötelező felszerelések kerültek ellenőrzésre. Amennyiben hiányosságot tapasztaltunk, annak pótlására hívtuk fel a figyelmet, valamint küllőprizmákat, fényvisszaverő szalagokat és láthatósági mellényeket osztottunk ki.
A következő időszakban továbbra is elsődlegesen az elsőbbség szabályainak betartását, és a világító berendezéseket, ablaktörlő lapátok állapotát fogjuk ellenőrizni.

A célunk továbbra is közös, mindenki biztonságosan érjen az úti céljához.


Balesetmentes közlekedést kíván a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság!

Legfrissebb hírek

Árpád utca felújításának további lépései (a József Attila és az Újvárosi utca közötti szakaszon)

Július 28. 16:47

Kampány indul a helyi termékek piacának fellendítésére

Július 27. 15:45

Galériáinkból

Túszfoglyok a hajdúságban történelmi konferencia

Programajánló

Hajdúvidi falunap

Július 31. 08:00 - Július 31. 21:00

Látnivalók

Hajdúböszörményi Tájházak

Hajdúböszörmény

A 17. Bocskai huszárezred emlékműve

Ady Endre tér