Biztonságos kerékpározás téli időszakban is!

2017. december 7. Rendőrségi

Az elmúlt napok bebizonyították, hogy a téllel együtt megérkezett a hó is. A kerékpárosok a megváltozott útviszonyok miatt még inkább fokozottabb veszélynek vannak kitéve, sokan továbbra is úgy gondolják, hogy kerékpárral mégiscsak gyorsabb lesz.

Biztonságos kerékpározás téli időszakban is!

Az elmúlt hétvégi tapasztalatok azt mutatták, hogy a havazás nem riasztotta el a kerékpárosokat attól, hogy a kerékpárjaikat továbbra is használják.
Sok kerékpáros nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedik, ezért szeretnénk felhívni a kerékpárosok figyelmét is arra, hogy az utak csúszósak lehetnek, kerékpárral hamarabb eleshetünk, és a sérülés kimenetele súlyosabb is lehet, mintha gyalogosan történik velünk baleset. Be kell látnunk, hogy a kerékpárral való közlekedés a téli időszakban a csúszós utak, a megváltozott útviszonyok között kihívást jelent fiatalnak, és idősnek egyaránt.
Arra kérjük a kerékpárosokat, hogy elindulás előtt mérjék fel az utak állapotát, valamint képességüket, hogy az útviszonyok és adottságaik megfelelő-e a biztonságos közlekedéshez.
A csúszós úton, az esetleges jégbordákon nehezebb az egyensúlyt megtartani, a kerékpár kileng, és sokkal nagyobb útszélességben tudunk közlekedni.
Itt szeretnénk felhívni a figyelmét a gépjárművezetőknek a megfelelő, a megszokottól nagyobb oldaltávolság tartására.
A napokban a korai korlátozott látási viszonyok során ellenőriztük a kerékpárral munkába igyekvőket, mely során a láthatóságot javító eszközök, kötelező felszerelések kerültek ellenőrzésre. Amennyiben hiányosságot tapasztaltunk, annak pótlására hívtuk fel a figyelmet, valamint küllőprizmákat, fényvisszaverő szalagokat és láthatósági mellényeket osztottunk ki.
A következő időszakban továbbra is elsődlegesen az elsőbbség szabályainak betartását, és a világító berendezéseket, ablaktörlő lapátok állapotát fogjuk ellenőrizni.

A célunk továbbra is közös, mindenki biztonságosan érjen az úti céljához.


Balesetmentes közlekedést kíván a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság!

Legfrissebb hírek

Tájékoztató áramszünetről

Május 23. 10:29

Vármegyei Kórusfórum Hajdúböszörményben

Május 23. 08:25

Galériáinkból

Idősek Hónapja megnyitó rendezvény

Programajánló

Városi Pedagógusnap

Hajdúböszörmény Városi Sport- és Rendezvényközpont (Vásár tér 27.)

Május 30. 15:00

Illúzió Mesterei Hajdúböszörmény

Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház

Május 31. 16:00

Látnivalók

Városháza

Bocskai István tér 1.

Millecentenáriumi emlékmű - Csodaszarvas

Szent István tér