Bartók Béla Zeneiskola

4220 Hajdúböszörmény, II. Rákóczi F. u. 31.

Elérhetőségek

(52) 561-704
bartok@hbzeneiskola.edu.hu
Vezető: Tanyi Zoltán

A Bartók Béla Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézményt 1959-ben alapították. Először a Kálvineum épületében kapott helyet, majd jelenlegi helyén, a Rákóczi utcán 1973-tól működik. Hangversenytermét '76-ban adták át, mely az utóbbi években jelentős felújításokon ment keresztül a hangverseny-látogatók megelégedésére.
 
A Zeneiskola kezdettől fogva kettős tevékenységet lát el: a zenei oktatás és nevelés, az amatőrzenész-képzés, zeneértő, zeneszerető ifjúság nevelése, a zenei pályára való felkészítés, valamint  zenei rendezvények szervezése.  Hangversenytermünkben komolyzenei hangversenyeket rendezünk rendszeresen. 
A tehetséggondozás érdekében zenei tanszakokon emelt szintű. „B tagozatos" képzést is nyújtunk azoknak a növendékeknek, akik képességük, élőmenetelük alapján zenei pályát választanak. Számukra kiemelten biztosítjuk a versenyekre, a felvételi vizsgákra a felkészülést. Rendszeresen fellépéseket, bemutatókat szervezünk részükre, hogy a szükséges rutint megszerezzék. Művészeti táborokba, kurzusokra küldjük őket. A zenei pályára készülőknek külön szolfézsfoglalkozásokat tartunk a 4. évfolyamtól kezdve.
 
Az ezredfordulótól az iskola bővítette képzési kínálatát. Jelenleg a képző- és iparművészeti tanszakon tanulhatnak az érdeklődők, akik a város iskoláiban működő telephelyeinken vehetnek részt a művészetoktatásban.
A képzőművészeti csoportjaink egyik igen kiemelkedő feladata a pályázatokra való készülés, valamint a különféle kiállításokon való szereplés. Iskolánkban a tanulók lehetőséget kapnak meglévő képességeik kibontakoztatására, munkájukat szakképzett pedagógusaink segítik. Az előképző és az 1-3 évfolyamokon a művészeti ágak közti átjárhatóságot is biztosítjuk, lehetőséget adva a megismerkedésre a gyerekek számára a különböző tanszakokon nyújtott ismeretekkel. Ez lehetőséget nyújt, hogy kiválaszthassa a hozzá legközelebb állót, amihez kedve, s leginkább tehetsége van.
.Az alapfok és a továbbképző évfolyamaiban pedig egyéni, differenciált fejlesztéssel hozzájárulunk ahhoz, hogy akár művészeti iskolába sikeresen felvételizzenek, és az alap- és záróvizsga letételével plusz pontokat szerezzenek a sikeres felvételihez is.
Iskolánk felkészít szakirányú továbbtanulásra. Az elmúlt, években mind a zenei, mind a képző- és iparművészeti ágakról többen sikeresen felvételiztek a debreceni művészeti szakközépiskolákba.
Az iskola indulása óta számos növendékünk aktív résztvevője ma is a zenei életnek. Közülük tizenketten voltak, illetve ma is iskolánk tanárai. A város tíz énektanára növendékünk volt. Többen tanulnak jelenleg zeneművészeti szakközépiskolában, képzőművészeti szakközépiskolákban. Iskolánk padjaiból kerültek ki amatőr zenészek, hangverseny látogatók és a könnyűzene művelői, kedvelői, valamint az öntevékeny zenei művészeti csoportok tagjai. Iskolánk tanárainak és tanulóinak színvonalas munkáját a megyei és országos versenyeken valamint fesztiválokon elért szép eredmények jelzik. 
Jelentkezés : június elején a meghirdetett időpontokban, valamint tanévkezdetkor, szeptember első hetében. Az ettől eltérő időpontban jelentkezőket csak a szabad helyek függvényében tudjuk fogadni.

Legfrissebb hírek

Képviselő-testületi ülést tartottak

Július 12. 10:51

Látványos Falfestés a 61. Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep nyári kurzusán

Július 12. 10:08

Galériáinkból

Középkerti Diákgála

Programajánló

XXX. Hajdúhét

Bocskai István tér

Augusztus 16. 08:00 - Augusztus 19. 23:00

Éjszakai fürdő és strand bál

Július 20. 21:00

Látnivalók

Városháza

Bocskai István tér 1.

Bocskai István szobor

Hajdúböszörmény - Főtér