2024. április 21., vasárnap |

Magas kontraszt

Az elmúlt hét ittasság ellenőrzéséről

2017. november 16. Rendőrségi

Mint ahogyan több médián keresztül is beszámoltunk róla, az elmúlt héten 2017.11.

Az elmúlt hét ittasság ellenőrzéséről

07-én kedden „finn módszeres” ittasság ellenőrzést hajtottunk végre, amely során az alkoholszonda minden esetben ( 187 db ) negatív értéket jelzett.
Sajnos nem tehetjük, hogy hátradőlünk, és megelégszünk ezzel a ténnyel, mivel a hétvégén 2 közlekedési baleset történt Hajdúböszörményben. A balesetet okozó járművek vezetői mindkét esetben ittasnak bizonyultak.
1 esetben kerékpáros volt az okozó, aki 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett lakott területen kívül a Dorogi úton.
A másik esetben pedig annak a gépjárműnek a 29 éves vezetője okozott anyagi kárral járó közlekedési balesetet, aki haladása során a Hajdúböszörmény Kert utcán a szabályosan várakozó jármű vonóhorgának nekiütközött, majd pedig a helyszínről továbbhajtott annak ellenére, hogy az okozó jármű jobb első kereke defektes lett. A rendőrök a tanúkutatást követően a balesetet okozó járművet, valamint annak vezetőjét is a baleset helyszínétől néhány utcára feltalálták, majd a járművezetőt előállították vér vizeletvételre, a vezetői engedélyét pedig bevonták.

Sajnos többen nem hajlandóak tudomást venni az érvényben lévő jogszabályokról, ittasan vezetnek, ezért továbbra is indokolt heti 1 alkalommal a „finn módszeres” ellenőrzéseket végrehajtani, melyek helyszínei a szórakozó helyek, vendéglátó helyek közelében lesznek.
Úgy tűnik, nem elég visszatartó erő annak a tudata, hogy több százezer forintos büntetést kell fizetnie az ittas járművezetőnek, és több hónapra a vezetéstől is eltilthatják, a megnyugtató eredményt a rendőri jelenlét, és a fokozott ellenőrzés biztosíthat. Annak érdekében, hogy az ittas gépjárművezetők kiszűrésre kerüljenek, számítani kell a „finn módszeres„ ellenőrzésre.
A rendőri intézkedés során egyetlen esetben sem volt olyan állampolgár, aki sérelmezte volna, hogy néhány percre feltartjuk, megértőek voltak az ellenőrzés alá vont járművezetők, mert a célunk közös:

Mindenki érjen el úti céljához úgy, hogy ne történjen vele baleset! Főleg ne más hibájából, más felelőtlensége, ittassága miatt.

Balesetmentes közlekedést kíván a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság!

Legfrissebb hírek

Újabb beruházás indul a városban

Április 19. 13:16

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma

Április 19. 10:00

Galériáinkból

Eleven háló – önkéntesség a Vöröskeresztben és a Vöröskereszttel

Programajánló

Rendezvénynaptár tervezet 2024.

December 31. 09:01 - December 31. 23:00

Dísznövény és ízek fesztiválja

Május 18. 08:00

Látnivalók

Millenniumi emlékmű

Bocskai István tér

Hajdúböszörményi Tájházak

Hajdúböszörmény