2024. április 21., vasárnap |

Magas kontraszt

Az április 2-ai vezetői értekezletről

Április 2. 12:37 Közérdekű

Hajdúböszörmény város vezetősége, hivatali és cégvezetők ma ismét összeültek a hagyományos hétfői értekezletükön, ahol számos fontos kérdést tárgyaltak.

Az április 2-ai vezetői értekezletről

Az egyik napirendi pont a Táncsics Mihály körút és Baltazár Dezső utca sarkán található beomlott tetőszerkezet ügye volt, amely már évek óta aggodalmat okoz. Az önkormányzat korábban már több intézkedést is tett az ügyben, azonban a tulajdonos hosszú évek óta nem reagál, ezért most ismét bejelentést tettek a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal Építésügyi Osztálya felé.

A Jókai Mór és Arany János utcákat érintő építkezésről is szó esett, ahol az önkormányzat felmondta a területhasználati engedélyt és kötelezte az építtetőt a járdák és közterület eredeti állapotának visszaállítására és a telek rendbetételére.

Továbbá, megvitatták a januárban elindított tervezési folyamat további feladatait, amelyek az Árpád utca - Újvárosi utca – Vörösmarty utca kereszteződésében, valamint az Ady tér, a Korpona utca - Hadházi utca - Téglási utca - Petőfi S. utca - Újfehértói utca csomópontokban lévő körforgalmak kialakítását célozzák. A koncepciótervek elkészültek, és a következő héten írják ki az engedélyköteles kiviteli tervek pályázatát. Az Ady tér új körforgalmának kialakítása a Magyar Közúttal történt egyeztetés eredményeként útcserével valósul meg, így az adott útszakasz önkormányzati fenntartás alá kerül.

Emellett a Hajdúdorogot és Hajdúböszörményt összekötő kerékpárút pályázati kiírásának feltételeiről is tárgyaltak: az elnyert pályázatnak megfelelően induljon el a Külső- Hadházi utcai kerékpárút tervezése, hogy a pályáztatása elindulhasson.

Legfrissebb hírek

Újabb beruházás indul a városban

Április 19. 13:16

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma

Április 19. 10:00

Galériáinkból

Rendőrség Napja alkalmából önkormányzati elismerés

Programajánló

Hajdúböszörményi Mentőalapítvány Bálja

Április 27. 19:00

XIII. Hajdúböszörményi Írótábor

Július 23. 08:00 - Július 27. 23:00

Látnivalók

Bocskai István szobor

Hajdúböszörmény - Főtér

Népi Hajdúház

Hunyadi János körút 2/A.