2020. november 29., vasárnap |

A hagyományok megélése, továbbadása a cél

2018. február 6. 14:28 Kultúra

Különös hirtelenséggel elkövetett, előre eltervezett gyilkosság – ez vár arra a mangalicára, aki február 10-én áldozatul esik majd a Hajdúsági Disznótoron a Fürdőkertben. Az immár 11. alkalommal meghirdetett program volt a témája annak a sajtótájékoztatónak, amelyet a helyszínen tartott Kiss Attila polgármester, Sőrés István alpolgármester, Szarvas-Szabó Katalin ügyvezető és Varjasi Gergely ügyvezető-helyettes.

A városvezető kiemelte, az idei esemény igazi családi, gasztronómiai és népművészeti programot ígér a város lakóinak, a régióból és a nemzetközi kapcsolatok révén a városba érkező testvérvárosi érdeklődőknek egyaránt. Mindezt egy olyan nagyrendezvény keretében, ahol valamennyi korosztály megtalálja a neki tetsző népművészeti és kulturális programelemet. A rendezvényre érkező mesteremberek, előadók, zenészek és közművelődési csoportok valamennyien a helyi kézműves és hagyományőrző kultúra értékeinek követői és közvetítői. Így kínál a szervező Szabadhajdú Kft. az esemény iránt érdeklődőknek egy élményekkel teli napot. 

Szarvas-Szabó Katalin ezt követően a részletes programról szólt. Elmondta, a mangalicaszúrásra és a szalmán való perzselésre, feldolgozásra reggel nyolc órakor várják az érdeklődőket, de a rendezvényen egész nap lovas kocsikázás, kulturális és népművészeti programok kínálnak felhőtlen szórakozást. Eddig huszonöt csapat jelezte részvételét, és egyre többen érdeklődnek a gasztronómiai és népművészeti rendezvény iránt.

H.F.I.

Legfrissebb hírek

Az első gyertya

November 29. 11:33

Városunk jelenlegi vírushelyzete

November 27. 11:52

Galériáinkból

Hajdúböszörmény Polgárőrség Egyesület 5 éves jubileumi ünnepi közgyűlés és épület átadás

Programajánló

Látnivalók

Dávid és Góliát - Az 1956-os forradalom emlékműve (Losonczy Géza Emlékpark)

Honvéd utca - Losonczy Géza Emlékpark

Káplár Miklós Emlékház

Hajdúböszörmény, Hortobágy u. 10.