2021. december 8., szerda |

A hagyományok megélése, továbbadása a cél

2018. február 6. 14:28 Kultúra

Különös hirtelenséggel elkövetett, előre eltervezett gyilkosság – ez vár arra a mangalicára, aki február 10-én áldozatul esik majd a Hajdúsági Disznótoron a Fürdőkertben. Az immár 11. alkalommal meghirdetett program volt a témája annak a sajtótájékoztatónak, amelyet a helyszínen tartott Kiss Attila polgármester, Sőrés István alpolgármester, Szarvas-Szabó Katalin ügyvezető és Varjasi Gergely ügyvezető-helyettes.

A városvezető kiemelte, az idei esemény igazi családi, gasztronómiai és népművészeti programot ígér a város lakóinak, a régióból és a nemzetközi kapcsolatok révén a városba érkező testvérvárosi érdeklődőknek egyaránt. Mindezt egy olyan nagyrendezvény keretében, ahol valamennyi korosztály megtalálja a neki tetsző népművészeti és kulturális programelemet. A rendezvényre érkező mesteremberek, előadók, zenészek és közművelődési csoportok valamennyien a helyi kézműves és hagyományőrző kultúra értékeinek követői és közvetítői. Így kínál a szervező Szabadhajdú Kft. az esemény iránt érdeklődőknek egy élményekkel teli napot. 

Szarvas-Szabó Katalin ezt követően a részletes programról szólt. Elmondta, a mangalicaszúrásra és a szalmán való perzselésre, feldolgozásra reggel nyolc órakor várják az érdeklődőket, de a rendezvényen egész nap lovas kocsikázás, kulturális és népművészeti programok kínálnak felhőtlen szórakozást. Eddig huszonöt csapat jelezte részvételét, és egyre többen érdeklődnek a gasztronómiai és népművészeti rendezvény iránt.

H.F.I.

Legfrissebb hírek

Takács László festőművész alkotásai díszítik a Városháza lépcsőfordulóját

December 7. 09:33

Mécsesekkel az együttérzés napján

December 7. 08:46

Galériáinkból

Az Erfurti Szakácsolimpiára való felkészüléstől a versenyig

Programajánló

BOGGIE adventi élő koncert december 12-én

Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház színházterme

December 12. 17:00 - December 12. 19:00

A Kiváló Néptáncegyüttes és Nívó Díjas Táncegyüttes címmel rendelkező 69 éves Bocskai Néptáncegyüttes bemutatja "Karácsonykor éjfél tájban.." című karácsonyi műsorát

Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház színházterme

December 19. 18:00 - December 19. 20:00

Látnivalók

Bocskai István Gimnázium

Hajdúböszörmény - Főtér

Dávid és Góliát - Az 1956-os forradalom emlékműve (Losonczy Géza Emlékpark)

Honvéd utca - Losonczy Géza Emlékpark