A hagyományok megélése, továbbadása a cél

2018. február 6. 14:28 Kultúra

Különös hirtelenséggel elkövetett, előre eltervezett gyilkosság – ez vár arra a mangalicára, aki február 10-én áldozatul esik majd a Hajdúsági Disznótoron a Fürdőkertben. Az immár 11. alkalommal meghirdetett program volt a témája annak a sajtótájékoztatónak, amelyet a helyszínen tartott Kiss Attila polgármester, Sőrés István alpolgármester, Szarvas-Szabó Katalin ügyvezető és Varjasi Gergely ügyvezető-helyettes.

A hagyományok megélése, továbbadása a cél

A városvezető kiemelte, az idei esemény igazi családi, gasztronómiai és népművészeti programot ígér a város lakóinak, a régióból és a nemzetközi kapcsolatok révén a városba érkező testvérvárosi érdeklődőknek egyaránt. Mindezt egy olyan nagyrendezvény keretében, ahol valamennyi korosztály megtalálja a neki tetsző népművészeti és kulturális programelemet. A rendezvényre érkező mesteremberek, előadók, zenészek és közművelődési csoportok valamennyien a helyi kézműves és hagyományőrző kultúra értékeinek követői és közvetítői. Így kínál a szervező Szabadhajdú Kft. az esemény iránt érdeklődőknek egy élményekkel teli napot. 

Szarvas-Szabó Katalin ezt követően a részletes programról szólt. Elmondta, a mangalicaszúrásra és a szalmán való perzselésre, feldolgozásra reggel nyolc órakor várják az érdeklődőket, de a rendezvényen egész nap lovas kocsikázás, kulturális és népművészeti programok kínálnak felhőtlen szórakozást. Eddig huszonöt csapat jelezte részvételét, és egyre többen érdeklődnek a gasztronómiai és népművészeti rendezvény iránt.

H.F.I.

Legfrissebb hírek

„Régi új magyar építőművészet” folyóiratban Hajdúböszörmény

Április 17. 16:18

Betegelégedettségi vizsgálat: A Hajdúböszörmény ESZ-V Nonprofit Kft. betegei elégedettek az ellátással

Április 17. 08:23

Galériáinkból

XVII. Jazz-Blues Jamboree és Nemzetközi sörnapok

Programajánló

Föld Napja a Kertész László Városi Könyvtárban

Kertész László Városi Könyvtár

Április 22. 13:00

Őrültek, haza!

Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház

Május 22. 19:00

Látnivalók

Kálvin téri református templom

Hajdúböszörmény - Kálvin tér

Hajdúsági Múzeum

Hajdúböszörmény - Főtér