2024. április 21., vasárnap |

Magas kontraszt

870 millió forintot fordít a város a művelődési házra – Folyosó és előadóterem

2021. február 10. 11:16 Közérdekű

Korábban már beszámoltunk arról, hogy 870 millió forintból újul meg két év alatt a megye egyik legnagyobb, napjainkban is működő közösségi háza. A Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház egy-egy részének korszerűsítése több különálló pályázatból valósul meg. Hírt adtunk az elkészült színházteremről és a Bársony András teremről, a készülőben lévő energetikai korszerűsítésről, most pedig a folyosó és előadóterem felújításának részleteit osztjuk meg.

870 millió forintot fordít a város a művelődési házra – Folyosó és előadóterem

A színházterem előtt lévő folyosó és a földszinti előadóterem felújítása szintén a TOP Zöld Város projekt része, melynek költsége bruttó 37 millió forint. A kivitelezést végző GÉSZ-2000 Kft. részére a munkaterület átadásra került január 4-én, s április elejére el is kell készülniük a munkálatokkal.

Az 1984-ben átadott épület nagyobb felújításon nem esett át az elmúlt négy évtizedben, kivéve egy 2006-os homlokzati-és tetőrekonstrukción. A karbantartásoknak köszönhetően a ház jelenleg is működőképes, azonban funkcionális kialakítása, üzemeltetési feltételei nem felelnek meg a kor elvárásainak: a földszinten található előadóterem ajtaját akadálymentes ajtóra cserélik, továbbá a hozzá kapcsolódó folyosón akadálymentes mosdókat alakítanak ki. Megújul az előadóterem parketta burkolata és oldalfala, a szalagfüggönyök cseréje is megvalósul, valamint korszerűsítik a világítást is.

A színházteremhez vezető folyosón, várakozótérben kiállító tér valósul meg belsőépítész bevonásával. A folyosó oldalsó falai mentén a kiállítások kiszolgálására új gipszkarton rendszerű paravánfalak készülnek képakasztó rendszerű sínek felszerelésével. A padlóburkolat változatlan marad. Az oldalfalak kőburkolatát vegyi tisztítószerrel tisztítják, felületkezelik. A mennyezeten a meglévő álmennyezeti rendszer elbontásra kerül, helyette új gipszkarton álmennyezet készül a belsőépítész tervekkel összhangban. A világítás korszerűsítése is megtörténik, külön elektromos tervek szerint.

Legfrissebb hírek

Újabb beruházás indul a városban

Április 19. 13:16

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma

Április 19. 10:00

Galériáinkból

Idősek Hónapja záró rendezvény

Programajánló

Falunap 2024. - Hajdúvid

Június 8. 09:00

Hajdúböszörményi Mentőalapítvány Bálja

Április 27. 19:00

Látnivalók

I. világháborús emlékmű - Hősök szobra

Kálvin tér

Bocskai István szobor

Hajdúböszörmény - Főtér