2024. április 21., vasárnap |

Magas kontraszt

870 millió forintot fordít a város a művelődési házra – Energetikai korszerűsítés

2021. február 3. 11:09 Közérdekű

Korábban beszámoltunk arról, hogy 870 millió forintból újul meg két év alatt a Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház egy-egy része, több különálló pályázatból. Már hírt adtunk az elkészült színházteremről és a Bársony András teremről, most pedig az energetikai korszerűsítés részleteit osztjuk meg.

870 millió forintot fordít a város a művelődési házra – Energetikai korszerűsítés

A Területi-és Településfejlesztési Operatív Program forrásából - mintegy 300 millió forintból -, valamint 70 millió forint önerőből valósul meg a művelődési központ energetikai korszerűsítése. Az 1984-ben átadott, korszerűtlen épület energetikai hatékonyságának tudatos növelése már időszerűvé vált a fenntartható üzemeltetés és feladatellátás érdekében. Január első napjaiban megtörtént a munkaterület átadása. A szakemberek megkezdték az épület homlokzatának, valamint a lapos- és magastető szerkezetének utólagos hőszigetelését. Kicserélik a még nem cserélt homlokzati nyílászárókat, majd az épület színezése is megtörténik, törekedve arra, hogy az impozáns Bocskai tér újabb ékköve lehessen ez az épület is.

Megújuló energetikai beruházásként - az épület villamos energia fogyasztásának csökkentésére - napelemes rendszert telepítenek az arra alkalmas lapostetős részre. Ezzel együtt megvalósul a színházterem és pódiumterem légtechnikai gépészeti felújítása is. Nyáron már új ruhát öltve láthatjuk a város közösségi házát.

Legfrissebb hírek

Újabb beruházás indul a városban

Április 19. 13:16

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma

Április 19. 10:00

Galériáinkból

Zelemér

Programajánló

Szemenszedett IGAZSÁG avagy hazudni tudni kell!

Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház

Május 8. 19:00

Rendezvénynaptár tervezet 2024.

December 31. 09:01 - December 31. 23:00

Látnivalók

Trianoni emléktábla

Bocskai István tér – Hajdúsági Múzeum Bocskai István térre néző fala

I. világháborús emlékmű - Hősök szobra

Kálvin tér