750 méter újult meg

Március 28. 18:25 Közérdekű

A Hajdúkerület utca és az Újvárosi utca belvárosi szakaszának komplex felújítási munkálatainak átadó ünnepségét rendezték a mai napon a művelődési központ mellett.
Az avatón elsőként Pajna Zoltán a megyei közgyűlés elnöke mondott köszöntőt, aki egyebek mellett kiemelte, a zödfelület megújításának fontosságát, amely részét képezte a projektnek.

750 méter újult meg
 Ha visszanézünk a 2014-20-as TOP-os pályázatokra, az
derül ki, hogy a város nagyon jól gazdálkodott és pályázott – mondta az elnök. Több mint 5,7 milliárd forint értékben tudott fejlesztési forrásokat lehívni, sok állami támogatást sikerült szereznie. Majd hozzátette, hogy Böszörménynek, a megye második legnagyobb településének kisugárzása van a környékére. Már most is olyan elképzelései vannak a megyei önkormányzat asztalán, illetve a kormányzat előtt, amelyek biztosítják, hogy a város fejlődése változatlanul töretlen lesz. Ezt követően Tiba István országgyűlési képviselő mondott átadóbeszédet az ünnepségen. Tiba István hangsúlyozta, az, hogy Hajdúböszörmény ilyen
szépen fejlődik köszönhető a település vezetőinek, a képviselő-testületnek, valamint a megyei önkormányzattal és a kormányzattal, és talán a képviselővel történő közös
együttgondolkodásnak. Már most, hogy a TOP Pluszos keretek megnyíltak 4 milliárd forint értékű pályázata van bent Hajdúböszörménynek. De ez még messze nem az, amit eldöntött a polgármester és a képviselő-testület. Számtalan egyéb fejlesztés nincs is ebben az összegben.
A továbbiakban Kiss Attila polgármester szólt a megjelentekhez, aki a városlakók nevében örömmel vette át a beruházást. Szép és összetett projektről van szó, nem csupán egy útépítésről. Az út mellett parkoló-és zöldfelület szépült meg, illetve valamennyi közmű megújult. Összesen 750 méter hosszan korszerűsödött a szakasz. Számunkra nagyon fontos a környezet, ennek megújítása is hozzátartozik egy-egy fejlesztéshez – tette hozzá a polgármester. Kiss Attila kiemelte Fórizs László és Sőrés István alpolgármesterek munkáját, mivel az összetett beruházás rendkívül bonyolult összehangolást igényelt. A résztvevők a nemzetiszín szalag átvágásával hivatalosan is átvették a fejlesztést.

Legfrissebb hírek

INGYENES lakossági LED-csereprogram Hajdúböszörmény Város Önkormányzata és a CYEB jóvoltából

Június 30. 13:42

Semmelweis nap 2022

Június 30. 11:31

Galériáinkból

Autómentes Nap 2017

Programajánló

HAJDÚSÁGI NEMZETKÖZI MŰVÉSZTELEP

Július 2. 18:00 - Július 2. 19:00

KI LESZ 2022 BETŰFALÓJA?

Szeptember 10. 16:00 - Szeptember 10. 18:00

Látnivalók

Bocskai István Gimnázium

Hajdúböszörmény - Főtér

Városháza

Bocskai István tér 1.