2020 a nemzeti összetartozás éve

2020. június 1. 11:13 Közérdekű

A történelmi Magyarország területét szétdaraboló trianoni tragédiának 100. évfordulójára emlékezünk június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján.

2020 a nemzeti összetartozás éve

A határokon átívelő kulturális gyökereinkre, a magyarság összetartozására egész napos kiállítással és a 100 évvel ezelőtt történt eseményeket idéző irodalmi és zenei összeállítással emlékezünk Hajdúböszörményben a Bocskai téren lévő Trianon emléktábla előtt.
A nap folyamán a város vezetése és Dr. Tiba István országgyűlési képviselő koszorút helyez el. A Nemzeti Összetartozás Napján valamennyi emlékezni kívánó lakos elhelyezheti virágait és mécseseit a Hajdúsági Múzeum épületének falán álló emléktábla előtt.
Ezen a napon Kárpát-medence szerte a békediktátum aláírásnak időpontjában 100 másodpercen át egyszerre zúgnak a harangok. Hajdúböszörmény egyházközségei és gyülekezetei is csatlakoztak a felhíváshoz, így 16 óra 30 perckor településünkön is megszólalnak a harangok. Gyújtsunk gyertyát és imádkozzunk közösen a magyar nemzet egységéért! A Hajdúböszörményi Görögkatolikus Egyházközség templomkertjében 20 óra 20 perckor gyullad fel az Összetartozás Tüze.

Legfrissebb hírek

Újabb beruházás indul a városban

Április 19. 13:16

Már olvasható a Szabadhajdú legfrissebb száma

Április 19. 10:00

Galériáinkból

I. Sáncoló Hajdúk - Nemzetközi rapid sakkverseny

Programajánló

Föld Napja 2024.

Ökoturisztikai Látogatóközpont

Április 22. 09:00

Dísznövény és ízek fesztiválja

Május 18. 08:00

Látnivalók

Őseink szoborcsoport

Kálvin tér

I. világháborús emlékmű - Hősök szobra

Kálvin tér